Moeders plaatpizza
Je bent nodig:
- half pak bloem - olijf olie
- snuf zout - zakje gist (droog)
- kopje lauw warm water - curry
- champignons. - rode en gele paprika
- salami - italiaanse kruiden
- geraspte oude kaas
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Meng in een bak de bloem, een scheut olijfolie, het zout, het zakje gist en het kopje water. Kneed alles goed tot een bal. Als het te nat is doe je er wat bloem bij is het te droog/korrelig doe je wat water erbij. Laat de bal even een kwartiertje rusten.
Snijd ondertussen de champignons en de paprika's in stukjes.
Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol de bal uit tot een lap deeg ter grote van je bakplaat.
Leg deze lap op een met olijfolie ingevette bakplaat. Zorg dat het deeg bij de randjes iets omhoog staat.
Smeer met de bolle kant van de lepel de curry uit op het deeg. Verdeel de champignons en de paprika's over het deeg. Strooi een beetje italiaanse kruiden erover.
Bedek de pizza met plakken salami en strooi als laatste de geraspte kaas erover.
Doe de pizza ongeveer 20 minuten in de oven.
Drink er een lekker wijntje (Merlot) bij. Eet smakelijk!
En laat maar even weten of het lekker was.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mijn favo recept, wat ik graag eens maak voor een speciale gelegenheid, voor ons tweetjes of voor een aantal gasten.
Misschien voor sommige tv kijkers bekend ;-)
Kip in 't jasje
voor 4 personen ben je nodig:- 4 kipfilets - bruchetta
- 8 plakken belegen kaas - citroensap
- 8 plakken coburger ham - zout
- 1 ui - 3 e.l. rode pesto
- 6 zongedroogde tomaten op olie - peper
- 250 ml creme fraiche
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij de kipfilets door midden in de lengte en bestrooi ze met zout en peper. Rol ze in een plak kaas en een plak ham. Leg de ingepakte filets in een ingevette ovenschaal.
Ui snipperen en de zongedroogde tomaten klein snijden. Twee lepels olie (van de tomaten) in een koekenpan doen en de ui fruiten. Bak de zongedroogde tomaten mee. Voeg dan de creme fraiche toe. Maak de saus op smaak met pesto, bruchetta, citroensap en peper en zout.
Doe een scheutje water in de ovenschaal. Kipfilets 20 minuten in de oven zetten. Daarna de oven uitschakelen en de kipfilets 10 minuten laten rusten.
Haal de kipfilets uit de oven en giet het vocht in de saus.
Heerlijk met tagliatelle en een frisse salade.
Eet Smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deze is erg lekker, daarom deel ik het graag met jullie.
Let er wel op, hier hoeft geen vlees of aardappels bij.
Witlof ham/kaas uit de oven
voor 2 personen ben je nodig:
- 2 stronkjes witlof
- 4 plakken ham
- 2 (voorgesneden) plakken kaas
- 4 plakjes ontdooid bladerdeeg
- 4 coctailprikkers
- champignongsaus (zelfgemaakt, of lekker makkelijk een zakje van Knorr)
Verwarm je over voor op 225 graden.
Kook eerst de witlof beetgaar.
Daarna halveren. Halveer ook de plakken kaas.
Wikkel om de halve witlof schuitjes een plak ham, kaas en bladerdeeg. Steek er een coctailprikker in om alles bij elkaar te houden.
Leg alle rolletjes in een ingevette ovenschaal en zet het ongeveer 30 minuten in de oven.
Serveer het samen met de champignonsaus....Eet Smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bietjes....ik liet ze altijd maar een beetje links liggen in de winkel.
Soms dan pakte ik ze, omdat ze zo goedkoop zijn. Dan sneed ik ze in blokjes, beetje opwarmen en dat was het.
Nu was het zo dat er eters kwamen en ik nog bietjes over had. Ik had geen zin in boodschappen doen en bedacht dat ik m'n koelkast maar eens in moest duiken om de resten op te maken.
Het volgende recept heb ik gemaakt. En het viel erg in de smaak!! Ik zou zeggen, probeer het eens. Groot en klein, iedereen vond het lekker. Ook makkelijk om van te voren klaar te maken!
Bietjesschotel met een vrolijke noot
Voor ongeveer 4 personen heb je nodig:
- 500 gr. bietjes (ik had dit keer van die verpakte, voorgekookte bieten)
- 600/700 gr. aardappelen
- bekertje creme fraiche (125gr is goed, ik had 200 gr gebruikt en deed een beetje door de aardappels)
- bouillonblokje
- nootjes (kijk wat je nog in huis hebt aan walnoten, cashewnoten, enz.)
- spekjes
- knoflook
- grote ui
- gehakt 300gr.
- zakje geraspte kaas
Zet de oven op 200 graden om vast voor te verwarmen
Vet een ovenschaal vast in
Zet een pan met water op en kook de aardappelen daarin gaar.
Snij de bietjes in kleine blokjes en leg ze in de ovenschaal. Heb je verse bieten dan moet je ze natuurlijk eerst koken.
Bak in een koekenpan de spekjes uit met een klein drupje olie en doe aan het eind even een gesneden ui en een geperst knoflook teentje erbij. Wanneer dit even aangefruit is doe je dit bij de bieten en schep je het even door elkaar.
Rul het gehakt even bruin in de koekenpan en doe dit over de bieten in de ovenschaal.
Zet een halve kop met heet water klaar en los daar het bouillonblokje erin op. Daarna roer je de creme fraiche erdoor.
De aardappelen (wanneer ze gaar zijn) stamp je fijn met een beetje boter en wat creme fraiche (of een scheut melk) roer er wat peterselie door en breng even op smaak met zout en peper.
De aardappelpuree leg je over het gehakt in de schaal.
Het creme fraiche sausje giet je over de aardappelen.
Hak de nootjes fijn en strooi dit over de aardappelpuree. Strooi tot slot wat geraspte kaas erover.
De bietjesschotel mag ongeveer 20 min in de oven.
Eet smakelijk!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------