donderdag 16 januari 2014

Hete bliksem witte kool en emmentaler

Vandaag een recept uitgeprobeerd die ik al een poosje op het oog had. Hete bliksem met witte kool en emmentaler. Deze vond ik op de site van 24Kitchen.

Vol goede moed begonnen aan het makkelijke gerecht. De witte kool was een beetje sterk, die liet zich niet zomaar klein krijgen door mij. En ik had nog wel zo'n mooi nieuw scherp mes! Maar, het is uiteindelijk gelukt om hem door midden te krijgen.
Er ging nog een peer in en een appel. Nou, die konden we niet terug vinden in het gerecht voor 4 personen. De volgende keer zou ik twee van elk doen.
De kaas Emmentaler was heerlijk gesmolten door het gerecht. Alleen de pecanoten waren een probleem. Die bleken op, dus wat doe je dan? Ik heb een zak studentenhaver losgemaakt en daar de walnoten en hazelnoten uitgevist. Die heb ik even geroosterd. Het gaf een heerlijke bite aan dit gerecht.

Oordeel: dit gerecht is best lekker, maar voor mij nog niet goed genoeg om hem te waarderen met 5 sterren (1* is slecht, 5* is heerlijke aanrader)
Ik geef dit gerecht voor nu 3*. Het is prima te eten, maar voor mij nog niet af.



Recept is te vinden op www.24kitchen.nl