Mijn collega's kwamen op bezoek. Natuurlijk zet ik ze geen kant-en-klare koekjes of cakes voor! Maar ik wilde ook niet cakes voorschotelen die ik al eerder had gemaakt! Nee, ik moest zonodig weer iets nieuws proberen en dan ook nog het liefst hun de keuze geven uit drie verschillende smaken! Pffff....waar was ik aan begonnen zeg! Een recept bestaat veelal uit ingrediënten, maten en gewichten voor 12 cupcakes. Dit moest ik natuurlijk allemaal delen door drie, zodat ik vier cupcakes van elk soort smaak had.
Nou, nou, nou...de hele keuken stond vol met bakjes, (maat-)bekers, cups, enz. Want ik was wel zo slim geweest om alles van te voren klaar te zetten zodat ik in één keer door kon werken.Na een hele middag in de keuken afgewogen, gebakken en afgewassen te hebben mocht het eindresultaat er wel wezen vond ik zelf!!
Het enigste wat een beetje misliep was de topping. Een chocolade ganache topping en een mokka topping had ik gemaakt. Mmmmmmjammie! Om je vingers erbij af te likken (daar stond ik dan stiekem te smikkelen)!! Met de espresso was ik behoorlijk gul geweest, dus die mokka smaak was duidelijk aanwezig. Dat vond ik niet erg, maar juist lekker. De bedoeling van die topping is dat je ze even (uur tot twee uur) laat opstijven in de koelkast. Die tijd en geduld had ik natuurlijk niet! Ik wilde ze af maken/af zien! Dus hup, na een half uur vond ik het wel prima allemaal, ik pak vrolijk mijn spuitzak, schep de topping erin en wil mooie toefjes maken....helaas alles kakte in, het leek eerder op een glazuur laag! Daar ging mijn hele idee!! Hè jakkes! Waarom moest ik nou weer ongeduldig zijn!
De volgende keer toch maar even doen wat er in het grote boek staat, want ja, die mensen zullen het er wel niet voor niets in hebben gezet!
Hieronder zie je het eind resultaat van de cupcakes. De toblerone was het eerste op! :-)
Cappuccino cupcake met mokkatopping |
Toblerone cupcake met chocolade ganachetopping |
Hazelnoot mokka cupcake met mokkatopping |