Spitskool...
....veel mensen hebben geen idee wat ze er mee moeten. Ik ben dol op spitskool, spitskool is goedkoop en een zomerse groente met een heerlijke zachte smaak. Het is ook heel gemakkelijk te bereiden en het kan op vele verschillende manieren worden klaargemaakt. Spitskool bevat veel vitamines en mineralen, zoals vitamine C, ijzer, vezels en nitraat. Dus heel gezond.
Een van de simpele manieren is spitskool roerbakken met een eetlepel kerrie.
Dat deed ik normaal altijd. Deze keer had ik zin om wat meer te proberen met deze spitskool.
Ik sneed de spitskool door de helft en bewaarde een helft voor het geval mijn probeersel mocht mislukken. Aan tafel bleek mijn probeersel goed in de smaak te vallen...dus hierbij wil ik mijn recept met jullie delen. Probeer het eens, wij vonden het erg lekker!
Voor 2 personen heb je nodig
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 125 gram spekjes
- pakje monchou
- eetlepel kerrie
- zout
- peper (gemengde peper)
- ketjap manis
- zonnebloemolie
Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes, snijd de spitskool in reepjes.
Bak de spekjes met een beetje zonnebloem olie. Doe daarna de knoflook en ui erbij, fruit dat met de kerrie even aan. Daarna mag de spitskool erbij en roerbak je het geheel even een paar minuutjes. Doe de monchou erbij en roer alles goed door tot je geen stukken monchou weer vind.
Breng alles op smaak met zout en peper en een scheutje ketjap manis.
Eet smakelijk!!!